FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 23. svibnja

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 23. svibnja.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 23. svibnja.

KUKULJANOVO - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić nazočit će svečanom otvorenju infrastrukturnih objekata u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu , nedaleko od Rijeke (Plato B 6.2). (12,40 sati).

ZAGREB - Konstituirajuća sjednica Odbora za obilježavanje 60. obljetnice pobjede antifašističke koalicije (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ante Starčevića).

VUKOVAR - Potpisivanje Ugovora o zajmu za financiranje Projekta istraživanja, obnove, i revitalizacije kulturne baštine Iloka-Vukovara-Vučedola koji je izradilo Ministarstvo kulture. U ime hrvatske Vlade Ugovor će potpisati ministar financija Ivan Šuker, a u ime Razvojne banke Vijeća Europe guverner Raphael Alomar. Riječ je o četverogodišnjemu projektu očuvanja kulturne baštine vrijednoga 267 milijuna kuna koji će se financirati 25 posto iz Državnoga proračuna, a 75 posto iz zajma Razvojne banke Vijeća Europe. O značaju toga projekta govorit će ministar kulture Božo Biškupić. (15,30 sati, Muzej Grada Vukovara, dvorac Eltz, Županijska 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Organizacijskoga odbora Hrvatskoga studentskog kongresa (HSK). Na konferenciji će se predstaviti HSK, njegovi organizatori te cilj projekta koji će okupiti predstavnike studenata, studentskih udruga i organizacija kako bi raspravljali o modernizaciji visokoga školstva te donijeli studentska stajališta o tomu i općenito o položaju studenata u društvu. Drugi Hrvatski studentski kongres počet će u Umagu 26. svibnja i okupit će oko 220 studenata te pedeset profesora, rektora, prorektora i predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. (12 sati, Sveučilište u Zagrebu, Aula Rektorata, Trg maršala Tita 14).

ILOK - Dodjelom nagrada i priznanja u Iloku završava 12. festival glumca. Izbornica Festivala Anja Šovagović Despot za ovogodišnji festival glumca, koji se održava od 14. do 23. svibnja u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku, odabrala je 19 predstava iz prošlogodišnje kazališne produkcije u Hrvatskoj. Ocjenjivački sud dodijelit će nagrade "Fabijan Šovagović" dvjema najboljim glumicama i dvojici najboljih glumaca, nagradu "Ivo Fici" za najboljeg mladog glumca do 28 godina te nagradu na najbolju predstavu u cjelini. Nakon dodjele nagrada bit će izvedene "Stilske vježbe" Teatra & TD iz Zagreba. (Dvorac Odescalchi u Iloku, 20,30 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙