FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Utrka u čast zagorskih velikana" od Trgovišća do Kumrovca

VELIKO TRGOVIŠĆE, 14. svibnja 2005. (Hina) - Maratonska "Utrka u častzagorskih velikana" od Velikog Trgovišća, rodnog mjesta FranjeTuđmana, do Kumrovca, rodnog mjesta Josipa Broza Tita, održava se ovegodine po drugi put, u organizaciji Turističke zajednice općineKumrovec.
VELIKO TRGOVIŠĆE, 14. svibnja 2005. (Hina) - Maratonska "Utrka u čast zagorskih velikana" od Velikog Trgovišća, rodnog mjesta Franje Tuđmana, do Kumrovca, rodnog mjesta Josipa Broza Tita, održava se ove godine po drugi put, u organizaciji Turističke zajednice općine Kumrovec.

U utrci sudjeluju 44 profesionalna i amaterska trkača i trkačice, od kojih najstariji ima 69 godina. Oni su jutros, na dan rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, nešto iza 9 sati krenuli od Spomen-doma rodne kuće Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, a završava pred Titovom kućom u Kumrovcu.

Turistička zajednica općine Kumrovec prvi je put utrku organizirala prošle godine s nakanom da se kroz sport i druženje promovira turizam Hrvatskog zagorja.

Datum utrke nastoji se organizirati između 14. i 25. svibnja, Tuđmanova i Titova rođendana, ali uz ponos na velikane iz Zagorja, željeli smo i depolitizirati Veliko Trgovišće i Kumrovec i predstaviti ih kao mjesta s odličnom ugostiteljskom ponudom i velikim potencijalom za seoski turizam, istaknuli su u ime suorganizatora utrke načelnici dviju općina Stjepan Pavliša i Srećko Blažičko.

Smatraju da interes za izletnički i vikend turizam u Zagorju treba više poticati, po uzoru na susjednu Sloveniju, u kojoj zadnjih 20 godina svako selo ima razvijen seoski turizam.

Za ovogodišnju utrku pristigli su trkači iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Mađarske koji se natječu u više kategorija, a prvo troje u ukupnom redosljedu dobit će medalje i novčane nagrade od 1000, 1500 i 2000 kuna.

Duž maratonske staze od 24 kilometra, za sudionike su na četiri mjesta postavljene stanice za osvježenje i okrepu na kojima će se također predstavljati turistička ponuda toga kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙