FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush s Mandelom o smanjenju duga zemljama u razvoju

WASHINGTON, 17. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush je bivšem južnoafričkom predsjedniku i dobitniku Nobelovenagrade za mir Nelsonu Mandeli u utorak, kada su razgovarali osmanjenju duga zemljama u razvoju, obećao da će se o toj temirazgovarati na sljedećem summitu osam industrijski najrazvijenijihzemalja svijeta (G8) u srpnju.
WASHINGTON, 17. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush je bivšem južnoafričkom predsjedniku i dobitniku Nobelove nagrade za mir Nelsonu Mandeli u utorak, kada su razgovarali o smanjenju duga zemljama u razvoju, obećao da će se o toj temi razgovarati na sljedećem summitu osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G8) u srpnju.

"Dva su čelnika vodila vrlo dobru raspravu razgovarajući o važnosti borbe protiv AIDS-a u Africi. Također su razgovarali o smanjenju duga zemljama u razvoju u Africi. Bush je obećao da će se angažirati da to bude tema summita G8 u Škotskoj", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.

Kako je rekao, Mandela je spomenuo dug zemljama u razvoju, a Bush mu je obećao da će to biti prioritet summita G8.

No, prema njegovim riječima, nije bilo govora o mogućoj prodaji zlata kojeg drži Međunarodni monetarni fond (MMF) kao mogućem načinu financiranja smanjenja duga. SAD se protive takvoj mjeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙