FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Labus: ovakva Srbija i Crna Gora ne može u EU

BEOGRAD,21. svibnja(Hina) - Potpredsjednik vlade Srbije Miroljub Labusocijenio je u subotu kako državna zajednica Srbija i Crna Gora, ovakvakakva jest, ne može ući u Europsku uniju.
BEOGRAD,21. svibnja(Hina) - Potpredsjednik vlade Srbije Miroljub Labus ocijenio je u subotu kako državna zajednica Srbija i Crna Gora, ovakva kakva jest, ne može ući u Europsku uniju.

"Već 2007. moramo prijeći s dvostrukog kolosijeka na jedinstveni. Znači, ili funkcionalna federacija, što trenutačno nije, ili dvije države", rekao je Labus i dodao kako je njegova prognoza o ulasku Srbije u EU do 2012. optimistička, ali ostvariva.

"Bitno je da to bude do 2012. jer se usvaja novi proračun EU za razdoblje od 2013. do 2021. i zato je važno uhvatiti taj vlak", rekao je Labus za beogradski dnevnik "Danas" i dodao kako je 50 do 60 posto institucija u Srbiji prilagođeno načinu funkcioniranja u EU.

Vlada Srbije je u petak odlučila formirati šest radnih skupina za pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji.

(Hina) xtman ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙