FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gužve na sudovima zamijenila gužva na internetu

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Zbog velikog interesa građana otežanje pristup digitalnim zemljišnim knjigama na internet adresiwww.pravosudje.hr, a u Ministarstva pravosuđa se doznaje da je odjučer poslijepodne do jutros zabilježeno gotovo 450 tisuća ulazaka.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Zbog velikog interesa građana otežan je pristup digitalnim zemljišnim knjigama na internet adresi www.pravosudje.hr, a u Ministarstva pravosuđa se doznaje da je od jučer poslijepodne do jutros zabilježeno gotovo 450 tisuća ulazaka.

Digitalne zemljišne knjige građanima su putem interneta postale dostupne jučer oko 16 sati, a zbog prevelikog interesa stranica Ministarstva pravosuđa jedno se vrijeme nije mogla otvoriti.

U Ministarstvu mole građane za razumijevanje dok se "sustav u potpunosti ne optimalizira", ali kažu da su noćas za četiri puta pojačali propusnost te da su time stvorene pretpostavke za normalan pristup podacima. No, danas u poslijepodnevnim satima digitalne zemljišne knjige ponovno se nisu mogle otvoriti, dok je pregled ostalih sadržaja stranice Ministarstva pravosuđa bio moguć.

U Ministarstvu kažu da je 90 posto ulazaka u digitalne zemljišne knjige bilo iz Hrvatske, a ostatak iz inozemstva. Najveći interes zabilježen je iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Švedske i SAD-a.

Baza podataka digitalnih zemljišnih knjiga neprekidno će se nadopunjavati novim podacima nakon unosa i verifikacije iz ručno vođenih knjiga, a u Ministarstvu očekuju da će taj posao biti gotov do kraja ove godine.

Sada je na internetu dostupno 27 posto zemljišnoknjižnih uložaka, odnosno oko 1,4 milijuna. Najviše je podataka dostupno iz zagrebačke gruntovnice, više od 70 posto. S druge strane iz splitske je gruntovnice u digitalni oblik prebačeno samo tri posto podataka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙