FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovan HUICT

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Promicanje, razvitak i unapređenjeinfracrvene termografije (termovizije) u Hrvatskoj, osnovni su ciljevinovosnovane Hrvatske udruge za infracrvenu termografiju - HUICT.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Promicanje, razvitak i unapređenje infracrvene termografije (termovizije) u Hrvatskoj, osnovni su ciljevi novosnovane Hrvatske udruge za infracrvenu termografiju - HUICT.

 Udruga, čija je osnivačka skupština održana jučer u Zagrebu, okuplja stručnjake i termografere-izvršitelje usluga do sada školovane u Švedskoj (pri "itc"- Infrared Training Center) kojih u RH ima desetak i koji su jedini svjetski licencirani takav kadar u Hrvatskoj.

Oko HUICT-a, doznaje se od poslovnog tajnika Krešimira Petrovića, okupit će se i predstavnici najvećih hrvatskih kompanija, instituta, visokoškolskih i medicinskih ustanova, predstavnika vlasti, održavatelji, zastupnici ic opreme i davatelji usluga ic termografije u nas.

Kao glavne svoje djelatnosti HUICT je utvrdio grupacije energetike, elektro-strojarstva, zgradarstva, procesne tehnike, medicine i veterine, znanstveni rad i specijalne namjene, sukladno EU kriterijima.

Pritom ističu da će, uz redovitu i ispravnu primjenu pri održavanju raznih postrojenja, IC termografija maksimalno zaštititi uređaje i njihovu ispravnost, otkriti potankosti potencijalnih kvarova i uvijek omogućiti popravak u najpovoljnijem trenutku za korisnika.

Kao bezkontaktna temperaturna mjerna metoda infracrvena termografija omogućuje korisniku otkrivanje raznolikih potencijalnih grešaka i to bez potrebe prekida procesa proizvodnje i troškova koji su povezani s tim prekidom.

Udruga planira, među ostalim, razvijati programe standardizacije prikaza infracrvene (ic) inspekcije po pojedinim grupacijama te organizirati stručno školovanje za obavljanje i uvođenje ic termografije.

Prvi predsjednik Udruge je Zoran Bićanić iz STSI d.o.o., članice INA grupe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙