FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan koalicijski sporazum HDZ-HSP za Skupštinu Šibensko-kninske županije

ŠIBENIK, 7. lipnja 2005. (Hina) - Uoči konstituirajuće sjednicešibensko-kninske Županijske skupštine, sazvane za četvrtak, 9. lipnja,predstavnici HDZ-a i HSP-a danas su u Šibeniku potpisali koalicijskisporazum.
ŠIBENIK, 7. lipnja 2005. (Hina) - Uoči konstituirajuće sjednice šibensko-kninske Županijske skupštine, sazvane za četvrtak, 9. lipnja, predstavnici HDZ-a i HSP-a danas su u Šibeniku potpisali koalicijski sporazum.

To je već drugi sporazum o poslijeizbornoj suradnji koji je potpisao županijski odbor HDZ-a, koji je na nedavnim lokalnim izborima osvojio ukupno 18 vijećničkih mandata.

Prvi koalicijski sporazum potpisan je s HSU-om koji ima dva vijećnička mjesta, dok HSP ima četiri vijećnička mjesta u Županijskoj skupštini.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić najavio je danas na konferenciji za novinstvo da će ta stranka koalirati s HSP-om u vijećima svih gradova i općina na području Šibensko-kninske županije.

Po danas potpisanom sporazumu HSP će dobiti jednog dožupana i dopredsjednika Županijske skupštine dok će o županu i drugom dožupanu biti odlučeno sutra na sjednici odbora HDZ-a.

Predsjednik županijskog HSP-a Ante Tanfara rekao je da je taj sporazum "dobar razlog buduće suradnje i obnašanja vlasti i na zadovoljstvo HSP-a i na zadovoljstvo HSP-ovih birača".

Iako HDZ-u u županijskoj skupštini nije potrebno više glasova za konstituiranje vlasti danas je najavljeno da će se razgovarati i s koalicijom DC-HSLS koja je također osvojila dva mandata u budućoj skupštini.

Na lokalnim izborima za Skupštinu Šibensko-kninske županije od 41 vijećničkog mjesta HDZ je dobio 18 mjesta, koalicija SDP-HSS-HNS-LS devet mjesta, SDSS šest, HSP četiri, a po dva vijećnička mjesta koalicija DC-HSLS te HSU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙