FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva žrtva četverotjednih nereda u Boliviji

LA PAZ, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Bolivijska vojska ubila je učetvrtak jednog demonstranta, a istovremeno je prekinuta izvanrednasjednica parlamenta nakon što se zastupnici nisu mogli dogovoriti nakoji će način pronaći zamjenu za predsjednika u ostavci Carlosa Mesu irazriješiti krizu u zemlji.
LA PAZ, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Bolivijska vojska ubila je u četvrtak jednog demonstranta, a istovremeno je prekinuta izvanredna sjednica parlamenta nakon što se zastupnici nisu mogli dogovoriti na koji će način pronaći zamjenu za predsjednika u ostavci Carlosa Mesu i razriješiti krizu u zemlji.

Poginuli demonstrant prva je žrtva gotovo četverotjednih protesta koje su započeli zbog traženja da se velike prirodni resursi plina u Boliviji nacionaliziraju. Ti su protesti izazvali najveću krizu u Boliviji otkako je predsjednik Carlos Mesa prije 19 mjeseci došao na vlasti.

Bolivijsko vodstvo sastalo se u četvrtak u gradu Sucre kako bi glasali o Mesinoj ostavci i o tome hoće li njegovo mjesto preuzeti predsjednik parlamenta Hormando Vaca Diez, koji je zbog nereda na neodređeno vrijeme prekino sjednicu. Prema navodima očevidaca Diez je pobjegao iz Sucre i skonio se u jednu obližnju vojarnu.

Policija je suzavcem rastjerala demosntrane koji su na ulicama Sucre palili automobliske gume.

Mesa je početkom tjedna ponudio svoju ostavku te najavio mogućnost organiziranja prijevremenih izbora.

Bolivijska vojska je u četvrtak upozorila da bi mogla intervenirati kako bi spriječila da

ljevičarski prosvjedi prerastu u građanski rat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙