FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa zatražio oslobađanje otete humanitarke

RIM, 5. lipnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. zatražio je unedjelju, tijekom angelusa na Trgu svetog Petra u Rimu pred višedesetaka tisuća vjernika, oslobađanje talijanske humanitarkeClementine Cantoni, otete u Kabulu 16. svibnja.
RIM, 5. lipnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. zatražio je u nedjelju, tijekom angelusa na Trgu svetog Petra u Rimu pred više desetaka tisuća vjernika, oslobađanje talijanske humanitarke Clementine Cantoni, otete u Kabulu 16. svibnja.

Sveti Otac upozorio je prethodno da pojedine regije svijeta proživljavaju društvene i političke napetosti, a koje bi mogle "u nekim slučajevima, prerasti u teške sukobe" i pritom je spomenuo Boliviju pozivajući vjernike da mole za "onaj dragi narod".

"Ujedinjujem svoj glas s glasovima predsjednika Talijanske Republike i predsjednika Afganistana te talijanskog i afganistanskog naroda u traženju oslobađanja talijanske humanitarne djelatnice Clementine Cantoni", rekao je nakon toga Benedikt XVI.

"Neka bolno iskustvo kroz koje prolazi ta naša sestra bude poticaj da se svim sredstvima traga za mirnim i bratskim suglasjem među ljudima i narodima", rekao je Papa.

U međuvremenu je glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova, Loftulla Mashal, rekao kako su pregovori s otmičarima "složeni", no nije naveo drugih pojedinosti.

Timor Shah, navodni otmičar vjerojatno se koristi mobitelom otete Cantoni a jedan od zahtjeva koje je postavio jest oslobađanje iz zatvora njegove majke, uhićene zajedno s članovima njegove bande poslije neuspjelog pokušaja otmice afganistanskog poslovnog čovjeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙