FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: utemeljena Županijska skupština

KARLOVAC, 9. lipnja 2005. (Hina) - Karlovački župan od danas je IvicaHorvat (HDZ), predsjednik Skupštine Karlovačke županije je Ivan Vučić(HDZ), a zamjenici predsjednika su Željko Lipošćak (DC) i Ivan Vuković(SDP).
KARLOVAC, 9. lipnja 2005. (Hina) - Karlovački župan od danas je Ivica Horvat (HDZ), predsjednik Skupštine Karlovačke županije je Ivan Vučić (HDZ), a zamjenici predsjednika su Željko Lipošćak (DC) i Ivan Vuković (SDP).

Zamjenici župana su Marinko Milčić (HSP) i Marija Fićurin (HSLS).

Broj vijećnika Karlovačke županije je sa 41 povećan za dva predstavnika srpske nacionalne manjine, a danas su na utemeljiteljskoj sjednici nazočila sva 43 vijećnika, od kojih koalicija HDZ-a, HSLS-a i DC-a ima 18, koalicija SDP-a i HSS-a 12, HSP pet, HNS i HSU po tri i SDSS dva.

Župan Ivica Horvat, pomoćnik ministra u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, podnijet će Vladi zahtjev za razrješenje s te dužnosti jer su te dvije dužnosti nespojive po Zakonu o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. "Maksimalno ću pokušati iskoristiti kvalitete svojih zamjenika, ali ne po strogoj podjeli na gospodarsku i društvenu djelatnosti, nego po konkretnim sposobnostima mene kao župana i dvoje mojih zamjenika", rekao je Horvat.

Saborski zastupnik Ivan Vučić smatra da je prednost što će osim obnašanja dužnosti saborskoga zastupnika voditi i Županijsku skupštinu. Jer i ja i župan, kao dosadašnji pomoćnik ministra, poznajemo način rada Sabora, Vlade i ministarstava i znamo prostore za dobre projekte, pa ćemo moći uspješno lobirati za razvoj Karlovačke županije, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙