FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Radionica za suce i državne odvjetnike

VARAŽDIN, 9. lipnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt otvorila je u četvrtak u varaždinskom Županijskom sududvodnevnu radionicu Pravosudne akademije za suce i državne odvjetnikesjeverozapadne Hrvatske na temu "Uvod u pravo EU kroz sudsku praksu".
VARAŽDIN, 9. lipnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt otvorila je u četvrtak u varaždinskom Županijskom sudu dvodnevnu radionicu Pravosudne akademije za suce i državne odvjetnike sjeverozapadne Hrvatske na temu "Uvod u pravo EU kroz sudsku praksu".

Ministrica pravosuđa ustvrdila je da su hrvatskom pravosuđu potrebni specijalizirani suci koji bi donosili brže i kvalitetnije odluke.

"Znanje treba biti stalno usavršavano, posebno stoga što Hrvatska ulazi u Europsku uniju, pa će se presude koje se donose u Europi početi primjenjivati i kod nas i postati sastavni dio zakonodavstva. Upravo je Pravosudna akademija ta koja treba biti nositelj aktivnosti", rekla je ministrica.

Različite oblike edukacije do sada je prošlo više od tisuću sudaca i državnih odvjetnika, a u pripremi je edukacija i specijalizacija sudaca za organizirani kriminali i korupciju.

"To je područje vrlo važno, no malo se na njemu radi. Svi sude za korupciju i organizirani kriminal, pa se događa da predmeti 'padaju'", kazala je.

Predsjednik varaždinskog Županijskog suda Ivan Masten istaknuo je da je taj sud lani u radu imao 4300 predmeta te da je riječ o jednom od najažurnijih sudova, unatoč velikom godišnjem priljevu spisa. Stoga je izrazio nadu da će upravo u Varaždinu uskoro zaživjeti i treći regionalni centar Pravosudne akademije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙