FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Odbor za nacionalnu sigurnost za izmjene zakona o javnom okupljanju

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Saborski odbor za unutarnju politiku inacionalnu sigurnost danas je, uz protivljenje oporbenih članova,podupro Vladin prijedlog izmjena Zakona o javnom okupljanju u hitnompostupku.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas je, uz protivljenje oporbenih članova, podupro Vladin prijedlog izmjena Zakona o javnom okupljanju u hitnom postupku.

Predsjednik Odbora Ivan Jarnjak je, nakon za javnost zatvorene sjednice, izvijestio da su za prijedlog glasovali svi zastupnici vladajuće većine, njih 7, a usprotivilo mu se svih pet oporbenjaka. Osobno smatra kako javno okupljanje na Markovu trgu treba zabraniti.

"Nakon 11. rujna, u svijetu se uvodi sve više ograničenja pristupa pojedinim štićenim objektima, pa je za očekivati da će se to događati i kod nas", kazao je Jarnjak.

Još jedan razlog za zabranu javnog okupljanja na Markovu trgu Jarnjak vidi i u činjenici da takva okupljanja učenicima i studentima onemogućuju razgledanje povijesne jezgre Zagreba.

Na pitanje čemu hitnost postupka, Jarnjak je odgovorio da ne vidi razloga da se izmjena svega jednog članka zakona raspravlja u dva saborska čitanja.

Izvijestio je i da je Odbor razmotrio izvješća o radu Vijeća za civilni nadzor obavještajnih službi u prošloj godini.

Zaključeno je da će se pred Odborom za Ustav pokrenuti postupak preispitivanja djelokruga rada Vijeća.

Pojasnio je da je Vijeće često zatrpano radnim sporovima koje bivši obavještajci pokreću protiv pojedinih sigurnosnih službi.

"Odbor smatra da radne sporove treba rješavati Upravni sud, a ne Vijeće. Uspijemo li to raščistiti, Vijeće će se moći koncentrirati na zaštitu ljudskih prava i sloboda te na samo postupanje djelatnika sigurnosnih službi", rekao je Jarnjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙