FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti

ZAGREB,7. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će se očitovati oVladinu prijedlogu izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti.
ZAGREB,7. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će se očitovati o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Postojeća zabrana štrajka u ustanovama i službama hitne medicinske pomoći po tim bi se izmjenama proširila i na preglede i osnovne dijagnostičke postupke kojima se kod bolesnika isključuje hitno stanje, kao i na cjelodnevnu intenzivnu skrb te slične poslove.

Zdravstveni djelatnici, koji sada mogu dopunski raditi samo u ustanovi u kojoj su zaposleni, ubuduće bi to mogli i u drugim ustanovama, te kod liječnika koji obavljaju privatnu praksu,

Uvjet je da imaju suglasnost poslodavca i ispunjavaju obvezu 40-satnog radnog tjedna.

Upravna vijeća zdravstvenih ustanova obvezala bi se da najmanje jednom mjesečno analiziraju financijsko poslovanje, a kad se pojavi gubitak, da obvezno obavijeste vlasnika.

Spomenute izmjene županijama bi omogućile osnivanje najmanje jednog doma zdravlja, Zagrebu najmanje tri, a domovi zdravlja morali bi se osnovati i na otocima s više od deset tisuća stanovnika - Braču, Hvaru, Korčuli, Visu, Cresu, Krku, Lošinju i Rabu.

Sabor bi sutra trebao raspraviti i izmjene Zakona o osnovnom školstvu koje, uz ostalo, predviđaju da učiteljima sa 65 godina života i 20 godina staža obvezno prestajao ugovor o radu, odnosno moraju u mirovinu.

Osim na skupnoj, zastupnici će sutra raditi i na sjednicama čak osam odbora koji će 'češljati' zakonske prijedloge koji će se tek naći pred Saborom na tekućoj, 14. sjednici.

Naime, dnevni red 14. sjednice dopunjen je s nekoliko novih točaka, među kojima izvješćima o godišnjem obračunu državnog proračuna, te zakonima koji bi omogućili otkup nadstojničkih stanova, odnosno zabranili javne prosvjede u blizini zaštićenih objekata u koje bi se ubrojile i zgrade Vlade i Sabora.

Po ranijim planovima, Sabor 14. sjednicu treba završiti u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙