FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za financije: ne nultoj stopi PDV-a za novine, razminiranje...

ZAGREB,17. svibnja(Hina) - Saborski Odbor za financije i državniproračun odbio je danas prijedlog petero SDP-ovih zastupnika da senulta stopa PDV-a uvede na potrepštine za djecu do sedam godina,dnevne novine, HRT-ovu pristojbu, razminiranje.
ZAGREB,17. svibnja(Hina) - Saborski Odbor za financije i državni proračun odbio je danas prijedlog petero SDP-ovih zastupnika da se nulta stopa PDV-a uvede na potrepštine za djecu do sedam godina, dnevne novine, HRT-ovu pristojbu, razminiranje.

Stranačke kolege nije podržao ni Mato Crkvenac, ministar financija u bivšoj Vladi, 'priznajući' da je, sa stajališta Ministarstva, teško u cjelini prihvatiti takav prijedlog.

Vladi, koja je odbila SDP-ov prijedlog, pozivajući se pritom na smjernice EU, Crkvenac poručuje da joj ta obrazloženja nisu uvjerljiva, pogotovo kad je riječ o razminiranju.

Moramo li prihvatiti baš svaku smjernicu EU-a, dok velik broj njenih država ide na Ravnu Goru i polaže vijence, pita se Crkvenac.

Podsjetio je da se svijet i Europa, baš i nisu iskazali u poslijeratnoj obnovi Hrvatske i razminiranju, te ocijenio da bi oslobađanje razminiranja od PDV-a moglo pomoći da se to ubrza.

Odbor je Saboru preporučio da potvrdi ugovore o dva zajma s Razvojnom bankom Vijeća Europe.

Jedan od tih zajmova, ukupno vrijedan 805 milijuna kuna, namijenjen je izgradnji i obnovi 143 škole, a drugi, vrijedan 769 milijuna kuna, izgradnji infrastrukture i socijalnih objekata na otocima.

Odbor za poljoprivredu i šumarstvo suglasio se s Vladinim prijedlogom da se zakon o lovstvu donese u hitnoj proceduri, unatoč zahtjevu Mate Arlovića (SDP) da se to učini redovnim postupkom.

Taj zakon nije do kraja usklađen s Ustavom i mora ga se doraditi, ocijenio Arlović, podsjetivši da ga je Vlada već jednom, zbog niza nedorečenosti povukla iz procedure.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙