FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izišao roman Mate Ćurića "Povratak"

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Iz tiska je izišao roman "Povratak"filmskog kritičara i publicista Mate Ćurića, izvijestio je danasnakladnik, "Fokus komunikacija" iz Zagreba .
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Iz tiska je izišao roman "Povratak" filmskog kritičara i publicista Mate Ćurića, izvijestio je danas nakladnik, "Fokus komunikacija" iz Zagreba .

" 'Povratak' je roman o ljudima iz sjene, o ljudima izvan sustava, o onima koji su pokraj nas, no izabrali su drukčiji život. Oni nose vatru kao simbol topline, obiteljskog okupljanja, svjetla i nepokolebljive vjere u sebe.

Ova je priča i pokušaj afirmacije pozitivnog antijunaka koji se ne želi igrati Boga, moralizirati i revolucijama mijenjati svijet, a sve što je ljudsko nije mu strano", ističe u sažetku romana nakladnik "Fokus komunikacije".

Mate Ćurić urednik je kulture u dnevniku "Glas Istre", filmski je kritičar i publicist. Godine 1987. objavio je monografiju "Marušići", a 1998. publicističku knjigu "Rađanje i obnavljanje".

Također od 80-ih godina objavljuje poeziju, priče, eseje i putopise dok je njegov dramski tekst "Poljubac u leđa" predviđen za izvođenje u Istarskom narodnom kazalištu.

"Povratak" je Ćurićev prvi roman, napominje nakladnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙