FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena "Fenomenologija nacije" Petra Vučića

ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Politološku knjigu "Fenomenologijanacije" Petra Vučića, u izdanju zagrebačkog nakladnika Graphis,predstavili su bivši saborski zastupnik Šime Đodan, odvjetnik ŽeljkoOlujić, ekonomist Branimir Lokin, akademik Dubravko Jelčić i autor.
ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Politološku knjigu "Fenomenologija nacije" Petra Vučića, u izdanju zagrebačkog nakladnika Graphis, predstavili su bivši saborski zastupnik Šime Đodan, odvjetnik Željko Olujić, ekonomist Branimir Lokin, akademik Dubravko Jelčić i autor.

"Obrana, čast, dostojanstvo, prostor, gospodarski i nacionalni interesi ne mogu se dobiti na dar", istaknuo je Đodan, dodavši kako sami moramo oteti svoju slobodu.

"Ne smijemo im dopustiti da nam rastoče Hrvatsku", upozorio je Đodan u ponedjeljak na predstavljanju knjige u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu, rekavši kako su Tito i komunisti to već jednom učinili.

Po njegovim riječima, da nije bilo Tita, ostala bi hrvatska država kao i druge države, a nakon rata ta bi država samo promijenila režim.

Odvjetnik Krunoslav Olujić ocijenio je kako je "nacija ono što imamo" dok se pod plaštem "internacionalizma krije imperijalizam". U knjizi Vučić upravo piše o tim temama, dodao je.

Perfidni rat koji se vodi protiv Hrvatske pogibeljniji je od ratova iz ranijih stoljeća, rekao je Lokin, dodavši kako pogibelj dolazi iz neoliberalne ideologije.

Knjiga sustavno obrađuje skup globalizacijskih i integracijskih procesa, ocijenio je Jelčić, rekavši kako autor u njoj znanstveno-filozofski propituje probleme.

Knjiga raščlanjuje teorije o naciji koje su na zalazu, napomenuo je autor, dometnuvši kako se u njoj nudi i nova paradigma nacije.

Petar Vučić (1938.) je politolog, a napisao je i knjigu "Jugoslavija izmišljena država".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙