FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio Kaelina, predstavnika UN-a za izbjeglice

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u utorak u Zagrebu Waltera Kaelina, predstavnika glavnogtajnika UN-a za izbjeglice, kojega je izvijestio o razlozima zbogkojih Hrvatska pridaje prvorazrednu važnost povratku izbjeglih iprognanih, priopćio je Ured predsjednika.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u utorak u Zagrebu Waltera Kaelina, predstavnika glavnog tajnika UN-a za izbjeglice, kojega je izvijestio o razlozima zbog kojih Hrvatska pridaje prvorazrednu važnost povratku izbjeglih i prognanih, priopćio je Ured predsjednika.

Kaelina je izjavio kako je impresioniran napretkom ostvarenim na tom polju posljednjih godina. Posebno je ohrabren, rekao je, činjenicom da postoji očita politička volja za rješavanje problema izbjeglih i prognanih. Upozorio je, međutim, kako je u proteklih nekoliko mjeseci primjetno usporavanje procesa, osobito kada je riječ o povratu imovine, kaže se u priopćenju.

Predstavnik glavnog tajnika rekao je kako mu je drago što predsjednik Mesić u ovim osjetljivim i važnim pitanjima zastupa tako jasna stajališta.

Bilo je riječi i o općoj atmosferi u kojoj se odvija povratak izbjeglih i prognanih, s osvrtom na stanje na terenu u kontekstu nedavnih lokalnih izbora, kao i na ulogu medija u smislu njihovog mogućeg pozitivnog, odnosno negativnog utjecanja na javnost u vezi sa stvaranjem uvjeta za nastavljanje i dovršavanje procesa povratka izbjeglih i prognanih hrvatskih građana, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙