FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priprema se obnova zgrade u New Yorku

WASHINGTON,11. svibnja 2005(Hina) - Ujedinjeni narodi pripremaju se zaobnovu zgrade svojeg sjedišta u New Yorku koja već odavno pokazujeznake propadanja.
WASHINGTON,11. svibnja 2005(Hina) - Ujedinjeni narodi pripremaju se za obnovu zgrade svojeg sjedišta u New Yorku koja već odavno pokazuje znake propadanja.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan je u izvješću preporučio Općoj skupštini UN-a da prihvati zajam od 1,2 milijarde dolara koji nude Sjedinjene Države za obnovu dotrajalog sjedišta svjetske organizacije.

Izvješće navodi da bi UN, dok se zgrada na Manhattanu obnavlja, mogao privremeno preseliti u drugi dio New Yorka, Brooklyn.

UN već pet godina radi na planu za obnovu svoje zgrade čija je gradnja dovršena 1952.

Radovi na obnovi bi trebali početi 2007., ali provedba plana ovisi o preseljenju osoblja u privremenu zgradu dok se renovira glavna zgrada tajništva UN-a.

UN-ov kompleks na East Riveru suočen je s problemima poput prokišnjavanja krova, neracionalnim korištenjem energije za grijanje i hlađenje te problemima sigurnosti.

Prema prvotnom planu trebala je biti izgrađena uredska zgrada od 30 katova u blizini UN-ova stožera gdje bi se privremeno smjestilo osoblje UN-a.

No, Annan je rekao da to dolazi u pitanje nakon što parlament savezne države New York nije donio zakon kojim bi odobrio da se nastavi s tim dijelom projekta.

Premda se nada da će potrebni zakoni biti usvojeni, Annan je rekao da je odgoda već dovela u pitanje rokove obnove i cijenu projekta.

Annan je u svojem izvješću rekao da će UN nastaviti tragati za najboljim rješenjem unatoč tome što je pronašlo gradilište u Brooklynu.

Jedna od mogućnosti je da UN unajmi uredsku zgradu na Manhattanu i pored nje izgradi privremenu zgradu za konferencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙