FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ročnik prostrijeljen u šibenskoj vojarni "Bribirski knezovi"

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Ročni vojnik S. N. teško je ozlijeđenu subotu u šibenskoj vojarni "Brinirski knezovi" metkom iz automatskepuške koji je prilikom povratka sa straže slučajno ispalio ročnik I.M., doznaje se danas u Ministarstvu obrane.
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Ročni vojnik S. N. teško je ozlijeđen u subotu u šibenskoj vojarni "Brinirski knezovi" metkom iz automatske puške koji je prilikom povratka sa straže slučajno ispalio ročnik I. M., doznaje se danas u Ministarstvu obrane.

Vojniku S. N. je prostrijeljena desna nadlaktica i prsni koš, no izvan je životne opasnosti.

Vojnika I. M. koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima ispalio hitac iz automatske puške, uhitila je vojna policija.

Načelnica Službe za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane, Mirjana Klanac, Hini je poslijepodne izjavila da do sada nije utvrđeno na koji je način "došlo do opaljenja" automatske puške marke "Crvena zastava".

"Još nije otkriveno kako se sve dogodilo, no istraga pokazuje da ročnik nije pucao namjerno, zbog čega se može reći da je riječ o nesretnom slučaju", kazala je Klanac.

U Ministarstvu navode da je provedenim očevidom utvrđeno da je vojnik I.M., organizirano se vraćajući sa stražarske dužnosti, u subotu 4. lipnja, oko 11,15 sati, iznenada iz automatske puške marke "Crvena zastava", ispalio jedan komad streljiva u vojnika S.N. koji je u tom trenutku s drugom skupinom vojnika skupljao pokošenu travu u vojarni.

Ranjeni ročnik hitno je prevezen u Opću bolnicu Šibenik gdje su liječnici utvrdili da je riječ o prostrijelnoj rani desne nadlaktice i prostrijelnoj rani stjenke desne strane prsnog koša, što predstavlja tešku tjelesnu ozljedu koja nje opasna po život.

Vojnika I.M. vojna policija potom je privela i zadržala, a protiv njega će podići kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom".

Također u tijeku su i daljnje "operativne mjere i radnje" kako bi se utvrdilo je li došlo do propusta u radu, odnosno nepoštivanja pravilnika o radu stražarske službe, ističu u Ministarstvu obrane RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙