FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petorica zatočenika u Abu Ghraibu ranjeni u raketiranju

BAGDAD, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Petorica zatočenika u zatvoruAbu Ghraib ranjeni su, među kojima trojica teško, u petak kada je nazatvor nadomak Bagdadu ispaljena raketa, priopćila je američkavojska.
BAGDAD, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Petorica zatočenika u zatvoru Abu Ghraib ranjeni su, među kojima trojica teško, u petak kada je na zatvor nadomak Bagdadu ispaljena raketa, priopćila je američka vojska.

"Petorica zatočenika ranjeni su u raketiranju" zatvora u petak, dodaje vojska napominjući da su trojica teško ranjena. "Granata je pala u zatvorski krug" i "američke snage su brzo reagirale kako bi zaštitile zatvor i zatočenike", tvrdi vojska, ne navodeći druge pojedinosti.

Dana 2. travnja najmanje 44 američka vojnika i 12 zatočenika ranjeni su u vrlo dobro organiziranom napadu dvama automobilima bombama na Abu Ghraib u kojemu je sudjelovalo 40 do 60 pobunjenika, kako navodi američka vojska.

Organizator napada, Ammar Adnane Mohammed Hamza Zubeidi ili Abu Abas, važan član Al-Qaide u Iraku uhićen je 5. svibnja, tvrdi iračka vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙