FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shell se priprema za moguće akvizicije

LONDON, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američko-nizozemski naftni gigantShell vjeruje da će ga restrukturiranje koje trenutno provodi dovestiu povoljan položaj za moguća udruživanja i akvizicije u budućnosti,rekao je izvršni financijski direktor te skupine Peter Voser urazgovoru za poslovni list Handelsblatt.
LONDON, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američko-nizozemski naftni gigant Shell vjeruje da će ga restrukturiranje koje trenutno provodi dovesti u povoljan položaj za moguća udruživanja i akvizicije u budućnosti, rekao je izvršni financijski direktor te skupine Peter Voser u razgovoru za poslovni list Handelsblatt.

"Restrukturiranje će nam omogućiti da koristimo dionice kao sredstvo za akvizicije. To nas stavlja u ravnopravan položaj naprema našim konkurentima", rekao je Voser.

Kazao je da je Shellova dualna dionička struktura, britanska i nizozemska, stavljena u nepovoljan položaj u posljednjem velikom valu konsolidacije u naftnoj i plinskoj industriji krajem 1990-ih.

No, istaknuo je da Shell trenutno nema konkretnih planova akvizicije. "S obzirom na današnje visoke cijene, o svakoj velikoj akviziciji ne treba razmisliti dvaput, već pet puta", kazao je Voser.

Vrijednost naftnih kompanija na tržištu trenutno je velika zbog rasta njihova profita uslijed visokih cijena nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙