FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodafone najavio veliki otkup svojih dionica

LONDON, 24. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski gigant mobilnetelefonije Vodafone najavio je u utorak pokretanje 8,2 milijardedolara vrijednog plana otkupa vlastitih dionica te udvostručenjedividende nakon što su poslovni rezultati za prošlu poslovnu godinukoja je završila krajem ožujka premašili tržišne procjene.
LONDON, 24. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski gigant mobilne telefonije Vodafone najavio je u utorak pokretanje 8,2 milijarde dolara vrijednog plana otkupa vlastitih dionica te udvostručenje dividende nakon što su poslovni rezultati za prošlu poslovnu godinu koja je završila krajem ožujka premašili tržišne procjene.

Najveća globalna mobilna telefonska kompanija po prihodima, Vodafone je izvijestio da je ostvario zaradu prije odbitka kamata, poreza i amortizacije od 13,04 milijardi funti, nakon godinu ranije postignutih 12,64 milijardi. Istodobno, prihodi su mu uvećani dva posto, na 34,13 milijardi funti.

Kompanija čija je pretplatnička baza porasla za 16,3 milijuna na 154,8 milijuna, najavila je isplatu dividendi u visini 4,07 penija po dionici u sklopu svoje strategije povećanja zarade po dionici koja je bila ispod standarda u toj industriji.

"Ispunili smo ili premašili naše ciljeve i značajno povećali prinos našim dioničarima",izjavio je Arun Sarin, izvršni direktor kompanije. "I dok konkurentski pritisak raste u SAD-u i Španjolskoj, očito je da nam globalna prisutnost omogućava inovativni pristup klijentima što stvara superiorne rezultate".

Operacije Vodafonea u tim zemljama porasle su na godišnjoj razini za 20 posto, dok su na europskim tržištima poput Italije, Njemačke i Britanije imale "dobru izvedbu" unatoč rastućoj konkurenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙