FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Aoun vratio se u Bejrut nakon 15 godina progonstva

BEJRUT, 7. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Vođa kršćanske protusirijskeoporbe Michel Aoun stigao je u subotu popodne u Bejrut iz Pariza,nakon 15 godina progonstva u Francuskoj, javio je AFP.
BEJRUT, 7. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Vođa kršćanske protusirijske oporbe Michel Aoun stigao je u subotu popodne u Bejrut iz Pariza, nakon 15 godina progonstva u Francuskoj, javio je AFP.

"Ovo je radostan dan. Vraćam se dok ponovno sja sunce slobode, kako bismo svi zajedno izgradili novi Libanon", izjavio je Aoun nakon slijetanja u zračnu luku u Bejrutu.

Na aerodromu ga je dočekala obitelj i nekoliko stotina pristalica, koji su dolazak zrakoplova dočekali gromoglasnim pljeskom.

Iz zrakolova je s njim sišla supruga Nadia, a dočekali su ih njegove tri kćeri i unuci te generali Issam Abu Jamra i Edgard Maluf, koji su u njegovoj vojnoj vladi od 1988. do 1990. obnašali ministarske dužnosti.

Generala Aouna nije dočeko nijedan predstavnik libanonskih vlasti, a u zemlju se vratio 12 dana nakon što ju je bila prisiljena napustiti sirijska vojska, protiv koje se borio prije nego što je prognan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙