FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH protiv zakona o RTV-u

MOSTAR, 18. svibnja 2005. (Hina) - HDZ BiH je u srijedu najavio da ćenjegovi zastupnici u Domu naroda državnog Parlamenta BiH odbiti Zakono javnom RTV servisu koji je u utorak, većinom glasova, donioZastupnički dom Parlamenta BiH.
MOSTAR, 18. svibnja 2005. (Hina) - HDZ BiH je u srijedu najavio da će njegovi zastupnici u Domu naroda državnog Parlamenta BiH odbiti Zakon o javnom RTV servisu koji je u utorak, većinom glasova, donio Zastupnički dom Parlamenta BiH.

Novi zakon predviđa osnivanje triju RTV središta: u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, no takvo rješenje ne zadovoljava zastupnike HDZ-a.

"Ustroj triju RTV središta ne jamči ravnopravnu uporabu hrvatskog jezika pa mi inzistiramo na utemeljenju posebnog RTV kanala u BiH na hrvatskom jeziku", rekao je u srijedu zastupnik HDZ-a u državnom parlamentu Filip Andrić. Po njegovim riječima, klub hrvatskih zastupnika u Domu naroda Parlamenta neće prihvatiti novi zakon.

Andrić je najavio mogućnost da zastupnici HDZ-a posegnu za mjerom zaštite vitalnog nacionalnog interesa, što bi značilo zaustavljanje daljnje procedure u parlamentu i upućivanje zakona na razmatranje Ustavnom sudu BiH.

Ukoliko i Ustavni sud odbaci zahtjeve zastupnika HDZ-a, oni će se žaliti Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, rekao je Andrić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙