FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed autoprijevoznika kod tunela Učke

UČKA, 4. lipnja 2005. (Hina) - U današnjem prosvjedu istarskihkamionskih prijevoznika zbog zahtjeva da im se ne naplaćuje prolazaktunelom Učkom sudjelovala su 174 kamiona.
UČKA, 4. lipnja 2005. (Hina) - U današnjem prosvjedu istarskih kamionskih prijevoznika zbog zahtjeva da im se ne naplaćuje prolazak tunelom Učkom sudjelovala su 174 kamiona.

Prosvjedovalo se vožnjom u kolonama iz raznih smjerova u Istri prema tunelu.

Dolaskom pred ulaz u tunel kamionisti su trubljenjem prosvjedovali zbog sadašnje obveze plaćanja 165 kuna za prolaz tunelom u jednom smjeru za četvrtu kategoriju vozila.

Na konferenciji za novinstvo predsjednik Ceha autoprijevoznika istarske Obrtničke komore Armando Jakačić je zatražio se Bina Istra, koncesionar tunela, s ovlaštenim ministarstvom dogovori kako bi se autoprijevoznici oslobodili plaćanja za prolaz tunelom.

Rekao je da oni, osim tunela, nemaju drugog, alternativnog smjera prema ostatku Hrvatske, ta da, zbog veće cijene za prolaz tunelom, rastu cijene živežnih namirnica u Istri.

Prosvjed su poduprli saborski zastupnici IDS-a Damir Kajin i Valter Poropat. Kajin je izrazio nezadovoljstvo, kako je rekao, "nemogućnošću sprječavanja harača Bina Istre". Rekao je da se prolaz kroz tunel stanovnicima Istre ne bi trebao uopće naplaćivati, kao što se ne naplaćuje mostarina za Krk za stanovnike tog otoka.

Glavni direktor Bina Istre David Gabelica izjavio je pak da odluku o besplatnom prolazu kamiona kroz tunel može donijeti samo Ministarstvo pomorstva, prometa i veza, dodajući kako razumije nezadovoljstvo autoprijevoznika.

Rekao je da Bina Istra novac od prolaska tunelom ulaže u održavanje svih 150 kilometara cesta kojima upravlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙