FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriven tunel prokopan do izraelskog naselja u Gazi

GAZA, 31. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Sigurnosne snage Palestinskesamouprave otkrile su u utorak rano ujutro tunel prokopan doizraelskog naselja u središnjem dijelu pojasa Gaze, izvijestile supalestinske vlasti.
GAZA, 31. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Sigurnosne snage Palestinske samouprave otkrile su u utorak rano ujutro tunel prokopan do izraelskog naselja u središnjem dijelu pojasa Gaze, izvijestile su palestinske vlasti.

Palestinsko Ministarstvo unutarnjih poslova navodi da je tunel počinjao ispod palestinskih stambenih zgrada, a završavao ispod židovskog naselja Gush Katf.

U službenoj izjavi se kaže da je palestinska obavještajna služba dobila informaciju kako su tunel iskopali Palestinci u namjeri da ga iskoriste za bombaški napad.

Prošle godine palestinski militanti iskopali su tunel dubok 12 i dug 400 metara, koji su napunili eksplozivom i detonirali ispod izraelske vojne postaje u središnjem dijelu Gaze. U tom je napadu poginuo jedan izraelski vojnik.

Jutros otkriven tunel uništile su sigurnosne i policijske snage, navodi Ministarstvo.

Istovremeno palestinske vlasti oslobodile su 40 zatvorenika, zatočenih iz raznih razloga. U službenom izvješću ističe se da su zatvorenici oslobođeni nakon proučavanja svakog pojedinačnog slučaja.

U izjavi poslanoj novinarima nije navedeno zbog čega su oslobođeni Palestinci bili zatvoreni, kao niti iz kojih su

zatvora oslobođeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙