FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijevoznici iz Hrvatske i BiH traže pomoć vlasti dvije zemlje

SARAJEVO, 5. svibnja 2005. (Hina) - Grupacija putničkog prometa priHrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) i Udruženje prijevoznika umeđunarodnom prijevozu putnika pri Vanjskotrgovinskoj komori Bosne iHrecegovine (VTK) zajednički će zatražiti od resornih ministarstavaHrvatske i BiH da poduzmu mjere kako bi se zaštitilo poslovanjeprijevoznika putnika, osigurala naplata njihovih potraživanja odautobusnih kolodvora i ubrzalo odobravanje autobusnih linija izmeđupograničnih područja.
SARAJEVO, 5. svibnja 2005. (Hina) - Grupacija putničkog prometa pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) i Udruženje prijevoznika u međunarodnom prijevozu putnika pri Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hrecegovine (VTK) zajednički će zatražiti od resornih ministarstava Hrvatske i BiH da poduzmu mjere kako bi se zaštitilo poslovanje prijevoznika putnika, osigurala naplata njihovih potraživanja od autobusnih kolodvora i ubrzalo odobravanje autobusnih linija između pograničnih područja.

Taj je zaključak rezultat sastanka predstavnika prijevoznika iz dvije zemlje koji je u četvrtak pod pokroviteljstvom VTK BiH održan u Sarajevu.

Kako prenosi federalna novinska genacija FENA, predstavnici prijevozničkih udruga konstatirali su kako do sada nije bilo bitnih pomaka u provedbi mjera zatraženih još prije dvije godine.

Problemi su većim dijelom posljedica sporosti nadležnih ministarstava dviju država da utvrde činjenično stanje u ovoj oblasti i zaštite prijevoznike.

Kako je rečeno, tijekom usklađivanja međunarodnih linija utvrđeno je da najveće zanimanje i dalje postoji za one koje gravitiraju ka BiH, što ukazuje na važnost suradnje prijevoznika iz dvije zemlje.

Predstavnici udruge bosanskohercegovačkih prijevoznika napomenuli su kako imaju manje problema u odnosima s Hrvatskom nego sa Srbijom i Crnom Gorom.

No, još uvijek je problem naplata potraživanja od autobusnih kolodvora u Hrvatskoj, a to je posebice slučaj s onim kolodvorima koji nisu u vlasništvu prijevoznika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙