FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripreme za gradnju autoceste na koridoru V c

SARAJEVO,10. svibnja 2005.(Hina) - Na cestovnom dijelu koridora V ckoji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu u dužini od oko 330 kilometarabit će potrebno izgraditi više tunela čija će ukupna dužina iznositinajmanje četrdeset kilometara, procjena je Ministarstva transporta ikomunikacija BiH koju je u utorak iznio ministar Branko Dokić.
SARAJEVO,10. svibnja 2005.(Hina) - Na cestovnom dijelu koridora V c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu u dužini od oko 330 kilometara bit će potrebno izgraditi više tunela čija će ukupna dužina iznositi najmanje četrdeset kilometara, procjena je Ministarstva transporta i komunikacija BiH koju je u utorak iznio ministar Branko Dokić.

Govoreći u Sarajevu na seminaru o nekim aspektima gradnje dijela auto-ceste što bi preko BiH trebala povezati Budimpeštu i Ploče, Dokić je kazao da taj projekt podrazumijeva i niz tunela čija će gradnja biti vrlo zahtjevna.

Najduži tunel vjerojatno će biti kod Doboja i njegova dužina mogla bi iznositi pet i pol kilometra, tunel dužine oko tri kilometra trebao bi biti na prilazima Zenici a još nekoliko tunela trebat će graditi na dionici između Sarajeva i Mostara.

Ministar Dokić je ponovno izjavio da dodjelu koncesije smatra najprihvatljivijim načinom gradnje autoceste na koridoru V c kroz BiH.

Eventualna odluka o tome mogla bi slijediti nakon izrade projektne dokumentacije koja je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙