FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Avaz": Snimke ubojstva Srebreničana - karika koja nedostaje

SARAJEVO,2. lipnja(Hina) - Snimka pogubljenja šest Bošnjaka izSrebrenice, koju je tužiteljstvo Haaškog tribunala prikazalo u srijeduna suđenju Slobodanu Miloševiću, mogla bi biti ključna karika koja ćebivšeg srbijanskog čelnika povezati sa zločinima počinjenim u Bosni iHercegovini, piše u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz".
SARAJEVO,2. lipnja(Hina) - Snimka pogubljenja šest Bošnjaka iz Srebrenice, koju je tužiteljstvo Haaškog tribunala prikazalo u srijedu na suđenju Slobodanu Miloševiću, mogla bi biti ključna karika koja će bivšeg srbijanskog čelnika povezati sa zločinima počinjenim u Bosni i Hercegovini, piše u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz".

"Ukoliko raspravno vijeće prihvati video snimku kao dokaz, to bi za optužbu mogla biti karika koja nedostaje u povezivanju bivšeg jugoslavenskog predsjednika Miloševića s genocidom u Srebrenici", navodi ovaj list u tekstu u kojemu se analiziraju zbivanja u sudnici Haaškog tribunala gdje se sudi Miloševiću.

Ovaj list navodi kako su tijela šestorice ubijenih pronađena još 1999. godine kod Trnova, tridesetak kilometara južno od Sarajeva.

Stručni tim Povjerenstva za nestale osobe Federacije BiH, koji je vodio Amor Mašović, pronašao je ova tijela prije šest godina na istom mjestu gdje su pripadnici policijske postrojbe "Škorpioni" i obavili surovu egzekuciju.

Dvojica ubijenih su identificirana i njihova tijela pokopana su u Potočarima pokraj Srebrenice.

"Škorpioni" su, prema navodima sarajevskog lista, tijekom rata u BiH bili angažirani uglavnom na trnovskoj bojišnici, zajedno s Posebnom brigadom MUP-a Republike Srpske.

Tijekom priprema za napad na Srebrenicu onu su u područje zaštićene zone prebačeni 6. srpnja 1995. godine, a nakon pada enklave ponovo su se vratili u Trnovo i tada su i poveli šest zarobljenih Bošnjaka koje su onda likvidirali pred kamerom.

Prikazivanje snimka brutalnog ubojstva šest srebreničkih Bošnjaka tema je koja je zasjenila sve druge u bosanskohercegovačkim medijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙