FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otkriveni pljačkaši banke i više mjenjačnica

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Trojica muškaraca, od kojih sudvojica već pet mjeseci u pritvoru, osumnjičeni su za oružanu pljačkuposlovnice Zagrebačke banke u naselju Volovčica od prije dvije i polgodine te nekoliko pljački mjenjačnica, a sumnja se da su od 2002. do2004. tim nedjelima priskrbili gotovo milijun kuna, izvijestila jedanas zagrebačka policija.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Trojica muškaraca, od kojih su dvojica već pet mjeseci u pritvoru, osumnjičeni su za oružanu pljačku poslovnice Zagrebačke banke u naselju Volovčica od prije dvije i pol godine te nekoliko pljački mjenjačnica, a sumnja se da su od 2002. do 2004. tim nedjelima priskrbili gotovo milijun kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Trojica uhićenih Zagrepčana od ranije su poznati zbog više krađa, provala i razbojstva, a policija im nije željela otkriti identitet.

Dvojica od njih, u dobi od 33 i 26 godina, nalaze se od siječnja ove godine u pritvoru zagrebačkog Okružnog zatvora, dok je trećeosumnjičeni 32-godišnjak uhićen i jučer priveden u Istražni centar Županijskog suda.

U policiji sumnjaju da trojica osumnjičenika nisu bili sami u pljačkama u koje su išli osobnim automobilom "alfa romeo" ili motociklom, nakon čega bi, maskirani kapama s prorezima za oči ili motorističkim kacigama, uz prijetnju automatskim pištoljem Škorpion i pištoljem s prigušivačem, od žrtava razbojstva tražili novac. U jednoj pljački uporabili su i oružje, no na sreću nitko nije ozlijeđen.

U policiji nisu željeli reći na koji način su otkrili da iza brojnih oružanih pljački u Zagrebu od 2002. do 2004. stoje trojica osumnjičenika.

Za sada ih se sumnjiči da su krajem rujna 2002. opljačkali 125 tisuća kuna iz poslovnice Zagrebačke banke na Peščenici, a vjeruje se i da su ranije, krajem svibnja, pokušali opljačkati poslovnicu Zagrebačke banke na Ravnicama.

Tereti ih se da su od svibnja 2003. do svibnja 2004. opljačkali tri mjenjačnice. Najveći plijen, 390 tisuća kuna, odnijeli su iz "Lira usluge" u Ulici Ivana Kukuljevića, potom iz mjenjačnici "Terka" na Gupčevoj zvijezdi 180 tisuća kuna, a iz sesvetske "Exclusive change" oko 80 tisuća kuna.

U međuvremenu su počinili i razbojstvo u jednoj pizzeriji iz koje su odnijeli 6.000 kuna, a sumnjiči ih se i za 200 tisuća kuna "tešku" provalu u Zelinskoj ulici.

Prema tvrdnjama policije, razbojnički plijen dosegao je 980 tisuća kuna, no nije rečeno je li i koliko od tog novca pronađeno u kriminalističkoj obradi. U garaži koju su unajmili na području Dubrave pronađeni je automobil, veća količina raznog kratkog i dugog oružja, streljiva i sredstava za maskiranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙