FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uvjerljiva pobjeda Mravinčana

ŠIBENIK, 3. lipnja 2005. (Hina) - Šahisti Mravince-Dalmacijacementazasluženo su, po sedmi puta u posljednjih osam godina, osvojiliHrvatski kup.
ŠIBENIK, 3. lipnja 2005. (Hina) - Šahisti Mravince-Dalmacijacementa zasluženo su, po sedmi puta u posljednjih osam godina, osvojili Hrvatski kup.

Mirnim remijem sa zagrebačkom Mladosti (2:2) u posljednjem kolu, Mravinčani su pobijedili s rekordnom prednošću od 3,5 boda. Sedmi trofej izborili su Izraelac Ilja Smirin, koji je osvojio 4,6 boda iz 6 partija, Zdenko Kožul 5(7), Dražen Sermek 4,5(7), Bojan Kurajica 5,5(7), Dražen Čvorović 0,5(1) i Mirko Jukić 0,5(1). "Mravi" su u 7 kola nanizali 5 pobjeda uz dva remija i još jednom pokazali da su sjajna i odlično uigrana cjelina.

Posljednje kolo donijelo je i nekoliko neočekivanih rezultata. Tako prva momčad riječke Liburnije nije uspjela pobijediti Gorana iz Bibinja, kao ni zagrebački AQUA Promet drugi sastav Liburnije. Njihov "usporeni hod" iskoristila je Rijeka i maksimalnom pobjedom od 4.0 nad splitskim Špuriusom izbila na drugo mjesto. Svoju prigodu iskoristio je i Šibenik, koji se 4:0 pobjedom nad Skradinom vinuo čak do četvrtoga mjesta. Neugodno iznenađenje priredio je AQUA Promet, koji je u sastavu imao četvoricu renomiranih velemajstora, a na kraju završio tek na šestome mjestu. Pravi pothvat napravile su šahistice riječke Lucija-Kvarner banke, koje su u jakoj konkurenciji izborile izvrsno osmo mjesto.

Konačan poredak:

Mravince DC 20,5 bodova, Rijeka 17, Liburnija I 16,5 , Šibenik 16,5 , Liburnija II 16, AQUA Promet 15,5 , Goran i Lucija-Kvarner banka 15, Mladost 14,5 , Junior 12,5, Jadranska banka 11,5 , Špurius 11, Skradin 9,5 i Polet 5 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙