FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Bogdan Lalić najbolji u kvalifikacijama

RIJEKA, 14. svibnja 2005. (Hina) - U Šahovskom domu u Rijeci odigranesu kvalifikacije za sutrašnje Prvo međunarodno prvenstvo Hrvatske ubrzopoteznom šahu.
RIJEKA, 14. svibnja 2005. (Hina) - U Šahovskom domu u Rijeci odigrane su kvalifikacije za sutrašnje Prvo međunarodno prvenstvo Hrvatske u brzopoteznom šahu.

Sudjelovala su 52 igrača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Slovenije, koji su odigrali čak 17 kola po švicarskome sustavu natjecanja. Igralo se tempom od samo 5 minuta po igraču za cijelu partiju. U borbu za prestiž uključila su se i dva velemajstora i 12 međunarodnih majstora što dovoljno govori o zanimanju šahista za sutrašnji brzopotezni maraton.

Poslije zanimljivih i vrlo uzbudljivih borbi zasluženo je pobijedio velemajstor Bogdan Lalić sa 11,5 bodova. Ugodno iznenađenje priredila su dva poletarca - Puljanin Miroslav Žufić i Riječanin Marin Bosiočić, koji su podijelili drugo mjesto sa samo pola boda zaostatka za pobjednikom.

Na finalni turnir plasirali su se još Boris Golubović, Milan Vukić, Ognjen Jovanić, Robert Lončar, Ibro i Ante Šarić, Ante Brkić, Jole Petrov, Branko Rogulj, Emilio Fućak i Darko Dorić koji su osvojili po 10,5 bodova iz 17 partija.

Uz 14 prvoplasiranih s ovog kvalifikacijskog turnira u sutrašnjem finalu nastupit će i četvrnaestorica najboljih s hrvatske rejting liste, te četvorica igrača s pozivnicom organizatora. Bit će to veličanstvena smotra brzopoteznoga šaha na kojoj će sudjelovati čak 12 velemajstora i 18 međunarodnih majstora. Oni će odigrati maratonski turnir od 31 kola po Bergerovom sustavu natjecanja.

Uz naše velemajstore Zdenka Kožula, Mladena Palca, Krunoslava Hulaka, Gorana Dizdara, Hrvoja Stevića, Roberta Zelčića i Mišu Cebala u borbu za naslov prvaka sigurno će se uključiti i slovenski olimpijac Duško Pavasović, Splićanin s bosansko-hercegovačkom putovnicom Bojan Kurajica i Banjalučanin Milan Vukić. Finalni turnir počinje u 11 sati, a završetak se očekuje oko 19 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙