FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Nadmoćni Ognjen Cvitan

RIJEKA, 15. svibnja 2005. (Hina) - U riječkom šahovskom domu odigranoje Prvo međunarodno prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu, koje je svojomatraktivnošću i uzbudljivošću ispunilo sva očekivanja.
RIJEKA, 15. svibnja 2005. (Hina) - U riječkom šahovskom domu odigrano je Prvo međunarodno prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu, koje je svojom atraktivnošću i uzbudljivošću ispunilo sva očekivanja.

Nakon subotnjeg kvalifikacijskog turnira na kojem su sudjelovala 52 igrača iz Hrvtaske, Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine - u finalu je viđen pravi maraton na kojem su mogli trijumfirati samo oni najspremniji - najbrži i najbolji. U završnici su sudjelovala 32 igrača među kojima je bilo čak 12 velemajstora i 16 međunarodnih majstora. Odigrano je 31 kolo u tempu od samo 5 minuta po igraču za cijelu partiju, a nakon punih šest sati žestoke borbe nadmoćno je pobijedio riječki velemajstor i hrvatski olimpijac Ognjen Cvitan. Nanizao je čak 19 pobjeda i 8 remija uz samo 4 poraza i s prednošću od čak dva boda pobijedio ispred slavonsko-brodskog internacionalca Davora Rogića. Ognjen Cvitan je osvojio 23 boda, Rogić 21, a osvajanjem 3. mjesta s 20 bodova iznenadio je osječki internacionalac Ivan Leventić. Dvojica velikih favorita - velemajstori Zdenko Kožul i Krunoslav Hulak završili su na diobi 4. mjesta s 19,5 bodova, a u samom vrhu još su velemajstor Bogdan Lalić, pulski međunarodni majstor Nenad Ferčec i daroviti mladi Riječanin Marin Bosiočić koji su osvojili po 19 bodova. U ovom brzopoteznom maratonu dominirali su mladi, a velemajstori se nisu baš iskazali. Naš reprezentativac Mladen Palac je deveti, Robert Zelčić deseti, slovenski olimpijac Duško Pavasović podijelio je 15. mjesto, a Bojan Kurajica je tek dvadeseti.

Bila je to sjajno organizirana priredba, kojom je obilježena 35. obljetnica utemeljenja i uspješnog djelovanja riječkoga ŠK «Liburnija».

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙