FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Favoriti prema planu

ŠIBENIK, 30. svibnja 2005. (Hina) - U hotelskom naselju Solarisnedaleko Šibenika počeo je finalni turnir za Hrvatski šahovski kup nakojem sudjeluje tek 14 sastava.
ŠIBENIK, 30. svibnja 2005. (Hina) - U hotelskom naselju Solaris nedaleko Šibenika počeo je finalni turnir za Hrvatski šahovski kup na kojem sudjeluje tek 14 sastava.

Kup brani Mravince Dalmacijacement, koji je pobjeđivao čak šest puta u posljednjih sedam godina. Mravinčani su stigli s četvoricom velemajstora, a najveći suparnici su im prva momčad riječke Liburnije s trojicom i zagrebačka momčad AQUA Promet s četvoricom velemajstora.

U prvome kolu favoriti su bili vrlo uspješni. Mravinčani su s 3,5:0,5 pobijedili momčad Šibenika. Istim je omjerom i Liburnija svladala riječki Junior, a AQUA Promet je s maksimalnih 4:0 porazio splitski Špurius. Maksimalne pobjede postigli su i Rijeka protiv Skradina, te zagrebačka Mladost protiv Poleta iz Zaboka. Druga momčad Liburnije pobijedila je šibensku Jadransku banku s 3:1, a senzacionalno je odjeknuo remi šahistica Lucija-Kvarner banke s prvoligašem Goranom iz Bibinja. Dvanaestogodišnja Ivona Purgar pobijedila je Vjekoslava Biliškova, a po pola boda osvojile su sestre Mirjana Medić i Radmila Švaljek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙