FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raskošna brineta mami muškarce da bi im ukazala na opasnost od AIDS-a

SINGAPUR, 29. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Gotovo 400.000 muškaraca uSingapuru nazvalo je broj telefona oglašen na jednoj reklami sraskošnom brinetom ne znajući da je ta reklama nova taktika skupine zapodizanje svijesti o AIDS-u.
SINGAPUR, 29. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Gotovo 400.000 muškaraca u Singapuru nazvalo je broj telefona oglašen na jednoj reklami s raskošnom brinetom ne znajući da je ta reklama nova taktika skupine za podizanje svijesti o AIDS-u.

"Sviđa ti se moj glas?", pita žena pod nadimkom Nikki odgovarajući na hotline pozive. "Misliš da je seksi?"

Nikki je stvorena za potrebe kampanje Akcije za AIDS (AFA) u Singapuru i reklame koje prikazuju oskudno odjevenu raskošnu ženu postavljene su posvuda: na autobusnim postajama u kafićima i oglasnicima u novinama. One privlače muškarce sloganima kao što su "Želiš li me upoznati?" i "Zvat će me ponovno", pišu novine Straits Times.

Stampedo muškaraca zagušio je telefonsku mrežu otkad je počela ta kampanja u veljači. Na pozive odgovara Nikki koja im kaže da bi se rado sastala s njima, ali želi znati hoće li imati prezervativ.

Ovisno o njihovu odgovoru, muškarci ili dobiju pohvalu ili oštar ukor.

Nikki završava razgovor ozbiljnom porukom: "Aids ubija. Zaštitite se. Koristite prezervative".

"Željeli smo nešto drukčije", rekao je za novine izvršni direktor AFA-e Paul Toh. "Razmišljali smo o tome zašto neke prošle kampanje nisu uspjele. Strah nije djelovao. Dosadne poruke isto tako nisu djelovale".

Kampanja je tako uspješna da je produžena do listopada i otvoreno je ukupno deset telefonskih linija zbog velikog broja poziva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙