FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bill Clinton i kardinal Sodano razgovarali o tsunamiju i AIDS-u

VATIKAN, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivšeg američkog predsjednikaBilla Clintona primio je u petak vatikanski državni tajnik, kardinalAngelo Sodano, kako bi razgovarali o posljedicama tsunamija u Aziji io borbi protiv AIDS-a, priopćio je predstojnik tiskovnog ureda SveteStolice Joaquin Navarro-Valls.
VATIKAN, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona primio je u petak vatikanski državni tajnik, kardinal Angelo Sodano, kako bi razgovarali o posljedicama tsunamija u Aziji i o borbi protiv AIDS-a, priopćio je predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice Joaquin Navarro-Valls.

Bill Clinton je "došao u Vatikan kako bi razgovarao o zadaći koju mu je povjerio glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, a to je promidžba međunarodne solidarnosti u korist azijskih naroda koje je poharao tsunami", rekao je Navarro-Valls.

Orijaški plimni val koji je 26. prosinca pogodio južnu i jugoistočnu Aziju usmrtio je više od dvije tisuće ljudi na obali Indijskog oceana.

U prigodi susreta bivši američki predsjednik (1993-2001.) i talijanski kardinal "zaustavili su se na dvama glavnim problemima našeg doba: pomoći zemljama u razvoju i borbi protiv AIDS-a, napose u Africi", dodao je predstojnik tiskovnog ureda.

Prema podacima UN-a, 39,4 milijuna osoba zaraženo je u pandemiji 2004., od čega 25,4 milijuna zaraženih živi u Africi južno od Sahare.

Bivši američki predsjednik koji danas predsjeda humanitarnom organizacijom pod nazivom Zaklada Clinton potvrdio je svoju potporu široj primjeni generičkih lijekova kako bi se pomoglo oboljelima od AIDS-a.

Vatikan je uvijek zagovarao apstinenciju i vjernost kao način prevencije protiv širenja te bolesti, a ne uporabu prezervativa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙