FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PETAK, 3. LIPNJA

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zapetak, 3. lipnja.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za petak, 3. lipnja.

PULA - Hrvatski premijer Ivo Sanader, zajedno s ministricom graditeljstva Marinom Matulović Dropulić, u promet će pustiti zapadni krak Istarskog ipsilona. Riječ je o 42 kilometra dugoj dionici između Umaga i Medaka, odnosno od čvora Medaki kod Limske Drage do čvora Umag. Na toj su prometnici radovi počeli prije dvije godine, a na njoj će biti vijadukt Mirna dužine 1.370 metara, te dva odmorišta - Mirna i Bačva kod Višnjana (9,30 sati, čvor Medaki).

TUNEL MALA KAPELA - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta obići će tunel Malu Kapelu i tri dionice autoceste Zagreb-Split od Pirovca do Vrpolja, ukupne dužine 33 kilometra. Uz ministra su u pratnji državni tajnik za razvitak Zdravko Livaković i predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Mario Crnjak. Nakon što se sagradi tunel Mala Kapela sa svojih 5.762 metra bit će najduži tunel u Hrvatskoj.

ŠIBENIK - Deveto Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se u Šibeniku održava do 4. lipnja u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, bit će svečano otvoreno. Na Savjetovanju će se govoriti o brojnim temama značajnim za gospodarski razvoj, poput poticajnih mjera namijenjenih malom i srednjem poduzetništvu, normama kao uvjetu za uključivanje gospodarstva na tržište Europske unije, financiranju poduzetništva putem lokalnih garantnih fondova te povezivanju znanosti i proizvodnje s konkretnim primjerima iz prakse. Tijekom savjetovanja održat će se i radionice na kojima će predstavnici gospodarskih subjekata upoznati prisutne s uspješnim građenjem vlastitog branda, clusterima, te kako se uključiti u Program Phare 2005. Drugog dana Savjetovanja proglasit će se najbolji mali i srednji poduzetnik/ca, najbolji mladi poduzetnik, najbolji izvoznik, najbolja primijenjena inovacija i najbolja poduzetnička zona.

ZAGREB - Davatelj Internet usluga i pružatelj govorne javne usluge IskonInternet održat će Iskonov VPN seminar na kojem će upoznati partnere s novostima u njihovim VPN poslovnim rješenjima i uživo pokazati kako VPN radi, kao i prednosti takvih rješenja (9 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva ulica 1)

SLAVONSKI BROD - Sajam obrtništva, poduzetništva i poljoprivrede sa stočarskom izložbom "Slavonski Brod 2005" održat će se od 3. do 5. lipnja s ciljem oživljavanja stočarstva i selekcijske proizvodnje, prvenstveno u Brodsko-posavskoj županiji, ali i drugim poljoprivrednim županijama Hrvatske. Organizator sajma je Brodsko-posavska županija, Hrvatski stočarski centar - Stočarska služba Slavonski Brod, slavonskobrodska Srednja tehnička škola i županijska Obrtnička komora, a pokrovitelj je Ministarstvo rada, gospodarstva i poduzetništva (srednja škola Matija Antun Reljković, Slavonski Brod).

ZAGREB - Zemljištima oko turističkih tvrtki odnosno hotelskih i turističkih naselja, kampova i sličnog, novim zakonskim prijedlogom koji je već pripremljen, dat će se poseban status od značaja za Republiku Hrvatsku te se neće prodavati, ali će se istodobno omogućiti daljnji razvoj i ulaganja, doznaje se od pomoćnika ministra mora za razvoj turizma Roberta Pendea.

Temeljni cilj i ideja zakona o turističkom zemljištu je rješavanje tog problema na obostrani interes svih uključenih, da zemljište postane javno dobro te kao takvo nije, neće i ne može biti predmetom prodaje, naglašava Pende.

Prijedlog zakonskog teksta, kojim se rješava status za mnoge najatraktivnijeg hrvatskog zemljišta, vrlo brzo će, najavljuje, na raspravu u Vladu.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 4.390 kuna, što je nominalno 4,7, a realno 4 posto više u odnosu na veljaču, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

U odnosu na ožujak prošle godine, prosječna neto plaća u Hrvatskoj nominalno je viša za 5,7 posto, a realno za 1,8 posto.

Za razdoblje od siječnja do ožujka 2005. prosječna mjesečna isplaćena neto plaća iznosila je 4.274 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2004. nominalno više za 4,9 posto, a realno za 1,7 posto.

Urednik: Darko Buković

tel: 01/ 4808 607

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙