FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valbandon: Suradnja policije i tužiteljstva uspješna

VALBANDON, 6. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici kriminalističke policije idržavnog odvjetništva zaključili su na dvodnevnom savjetovanju da jenjihova suradnja uspješna ali je potrebno da u složenijim predmetimabude još "konstruktivnija i učinkovitija".
VALBANDON, 6. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici kriminalističke policije i državnog odvjetništva zaključili su na dvodnevnom savjetovanju da je njihova suradnja uspješna ali je potrebno da u složenijim predmetima bude još "konstruktivnija i učinkovitija".

"Samo zajedničkom koordinacijom i zajedničkim izvidima kod teških kaznenih djela i u složenijim predmetima možemo polučiti odgovarajući rezultat", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, nakon dvodnevnog savjetovanja o poboljšanju suradnju policije i državnog odvjetništva u Valbandonu.

Čelnici policije i Državnog odvjetništva usuglasili su se da trebaju poštivati postojeće zakonske okvire koji im omogućuju da u radu na konkretnim predmetima u predistražnoj fazi suradnja bude učinkovitija i da se u svim složenijim predmetima trebaju formirati zajednički timovi.

Zaključeno je da je prioritet suradnja u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te da je pritom posebice važno da ta suradnja bude usmjerena prema oduzimanju imovinske koristi, kako bi se osigurali uvjeti za zamrzavanje imovine zbog kriminalnog djelovanja.

Predstavnici Državnog odvjetništva i policije razgovarali su i o novim zakonskim rješenjima i onome što ih čeka vezano uz projekte oko izmjene Zakona o kaznenom postupku.

Ravnatelj policije Ivica Franić savjetovanje je ocijenio uspješnim jer je postignuta suglasnost oko svih pitanja o kojima se razgovaralo. "Vrlo je znakovito što smo bili zajedno jer su kriminalistička policija i državno odvjetništvo upućeni jedni na druge kako bi se što prije oduprijeli kriminalu", kazao je.

Na pitanje novinara je li se razgovaralo o rješavanju konkretnih problema rečeno je da je na savjetovanju bilo riječi isključivo o zajedničkoj suradnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙