FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN pozvala na dostavu mišljenja o koncentraciji Agrokora i Belja

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnognatjecanja (AZTN) pozvala je poduzetnike na dostavu primjedaba imišljenja o koncentraciji koncerna Agrokor i poljoprivrednog kombinataBelje iz Darde, najkasnije od 11. lipnja ove godine.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pozvala je poduzetnike na dostavu primjedaba i mišljenja o koncentraciji koncerna Agrokor i poljoprivrednog kombinata Belje iz Darde, najkasnije od 11. lipnja ove godine.

Kako se navodi u pozivu AZTN-a, ta bi koncentracija mogla imati učinaka na hrvatskom tržištu proizvodnje i prerade svježeg mesa i mesnih prerađevina, brašna, stočne hrane i sireva, kao i u trgovini na malo mješovitom robom te trgovini na veliko mesom i mesnim proizvodima.

Stoga je Agencija pozvala sve poduzetnike koji djeluju na tim tržištima, kao i one na drugim tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke na tržišno natjecanje (uzlazna, silazna, susjedna tržišta), strukovne udruge, udruge poslodavaca, udruge za zaštitu potrošača i dr., da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja o mogućim konkretnim značajnim učincima koncentracije.

U pozivu se navodi i kako "Agencija očekuje da će tako prikupljeni podaci pridonijeti pojašnjenju, odnosno boljem razumijevanju odnosa i stanja na spomenutim mjerodavnim tržištima".

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) početkom ove godine je za kupnju 52,21 posto dionica Belja prihvatio ponudu Agrokora. Agrokor je za 2.879.663 dionica Belja, čija nominalna vrijednost premašuje 287,9 milijuna kuna, ponudio oglašenu cijenu od jedne kune te se obvezao dokapitalizirati Belje u razdoblju od dvije godine s 270 milijuna kuna. Ujedno, u razdoblju od pet godina Agrokor u Belje planira uložiti ukupno 425 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙