FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor: neto dobit u prvom kvartalu 18,38 milijuna kuna

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Koncern Agrokor u prvom kvartalu ovegodine, po konsolidiranim financijskim rezultatima, ostvario je 18,38milijuna kuna neto dobiti, što je 57,5 posto više nego u istomrazdoblju prošle godine, stoji u financijskom izvješću Koncerna kojeprenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Koncern Agrokor u prvom kvartalu ove godine, po konsolidiranim financijskim rezultatima, ostvario je 18,38 milijuna kuna neto dobiti, što je 57,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, stoji u financijskom izvješću Koncerna koje prenosi Zagrebačka burza.

Dobit iz osnovne djelatnosti, kako se navodi u financijskom izvješću, narasla je na 510 milijuna kuna, što predstavlja porast od 19 posto, a operativna dobit je porasla 76,1 posto, na 40,6 milijuna kuna.

Ukupni su poslovni prihodi Agrokora (prihodi od prodaje i ostali poslovni prihodi) iznosili 2,4 milijarde kuna i bili su 15,8 posto viši nego u prva tri mjeseca lani.

Povećanje je, tumače, nastalo najvećim dijelom zbog povećanja prihoda u segmentu Maloprodaje koji čine 74,9 posto ukupnih prihoda od prodaje i ostalih operativnih prihoda, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Prihodi od Maloprodaje u prvom su kvartalu ove godine prema istom prošlogodišnjem razdoblju porasli za 23,6 posto, na 1,77 milijardi kuna i to zbog proširenja maloprodajne mreže, otvaranja novih prodajnih površina te stjecanja novih poduzeća.

Prodaja i ostali prihodi ostvareni u segmentu proizvodnje hrane i distribucije čine 17,1 posto ukupnih prihoda od prodaje i ostalih operativnih prihoda i u prvom su kvartalu ove godine smanjeni za 5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje te iznose 406,46 milijuna kuna.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙