FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gubitak Leda 27,1 milijun kuna

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Tvrtka za proizvodnju i prometsladoleda i smrznute hrane Ledo d.d., iz sastava koncerna Agrokor, uprva je tri mjeseca ove godine ostvarila neto gubitak od 27,1 milijunkuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto prošlogodišnjerazdoblje kada je iznosio 17,6 milijuna kuna, podaci su iznekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na webstranicama Komisije za vrijednosne papire.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Tvrtka za proizvodnju i promet sladoleda i smrznute hrane Ledo d.d., iz sastava koncerna Agrokor, u prva je tri mjeseca ove godine ostvarila neto gubitak od 27,1 milijun kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada je iznosio 17,6 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na web stranicama Komisije za vrijednosne papire.

No, kod sagledavanja rezultata poslovanja Leda u prvom tromjesečju treba imati u vidu sezonski karakter odvijanja prometa.

Ostvareni gubitak, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, manji je od planiranog, ali veći u odnosu na isto lanjsko razdoblje i to zbog ostvarene veće proizvodnje.

Ukupni su prihodi Leda u prva tri mjeseca iznosili 118,69 milijuna kuna i veći su od onih u istom lanjskom razdoblju za 3,3 posto, a povećani su i ukupni rashodi, za 9,7 posto, na 143,8 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se i kako su povećani prihodi na domaćem i inozemnim tržištima, što je u skladu sa planom. Tako su prihodi od prodaje u zemlji iznosili 87,27 milijuna kuna, što je porast od 3,1 posto, a prihodi od prodaje u inozemstvu su veći za 13,4 posto i iznosili su 15,68 milijuna kuna.

Održavanje likvidnosti, kako navode u tvrtki, u prvom je tromjesečju ove godine otežano i to zbog neredovite naplate potraživanja te sezonskog karaktera poslovanja.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙