FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni sindikat Slobodne Dalmacije podupire Josipa Jovića

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Nezavisni sindikat Slobodne Dalmacijeizrazio je danas potporu svojem članu, novinaru Josipu Joviću, koji jepozvan na razgovor s istražiteljima Haaškog suda u svojstvuosumnjičenika.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Nezavisni sindikat Slobodne Dalmacije izrazio je danas potporu svojem članu, novinaru Josipu Joviću, koji je pozvan na razgovor s istražiteljima Haaškog suda u svojstvu osumnjičenika.

Nastavak sumnjičenja i optuživanja hrvatskih novinara smatramo pritiskom na medijske slobode i uskraćivanje javnosti koja ima pravo na cjelovitu i objektivnu informaciju, kaže se u priopćenju sindikata.

"Cijeli demokratski svijet ovih dana odaje priznanje potvrđivanju identiteta tajnog agenta znanog kao 'Duboko grlo', glasovitom izvoru informacija dvojici novinara koji su svojim tekstovima srušili američkog predsjednika, a pred haški sud dovode se novinari zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka koji je nedugo postao hrvatskim predsjednikom".

Jović je u prosincu 2000. godine, dok je bio glavni urednik Slobodne Dalmacije, u interesu javnosti objavio iskaz i identitet zaštićenog svjedoka, koji je prije objavljivanja sadržaja svojeg svjedočenja u Haagu izjavljivao kako nema ništa protiv da se transkripti objave, stoji u priopćenju.

Sindikat se pita "kome je u Haagu u interesu ušutkivanje hrvatskih novinara i dokle sežu granice uplitanja u slobodu medija i pravo javnosti na istinu", te očekuje da se svi hrvatski novinari, bez obzira na različitosti, solidariziraju i pomognu svojim kolegama na udaru haaških istražitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙