FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prokrijumčarene kornjače danas se vraćaju u Srbiju i Crnu Goru

SLAVONSKI BROD, 18. svibnja 2005. (Hina) - Petstotinjak kornjačačančara, koje je državljanin Srbije i Crne Gore prekjučer pokušaoprokrijumčariti preko graničnog prijalaza Bajakovo u Hrvatsku, a zatimprebaciti u Njemačku, danas je u Državnom azilu za životinje u Ruščicikod Slavonskog Broda preuzela Jasmina Jović, šefica Državnoginspektorata za zaštitu prirode Srbije i Crne Gore.
SLAVONSKI BROD, 18. svibnja 2005. (Hina) - Petstotinjak kornjača čančara, koje je državljanin Srbije i Crne Gore prekjučer pokušao prokrijumčariti preko graničnog prijalaza Bajakovo u Hrvatsku, a zatim prebaciti u Njemačku, danas je u Državnom azilu za životinje u Ruščici kod Slavonskog Broda preuzela Jasmina Jović, šefica Državnog inspektorata za zaštitu prirode Srbije i Crne Gore.

"Izuzetno nam je drago što smo uspostavili suradnju s hrvatskim višim inspektorom Željkom Vukovićem uz čiju smo pomoć danas preuzeli kornjače koje vraćamo u njihovo prirodno stanište u Svilanjac, između Beograda i Niša", rekla je za Hinu Jasmina Jović.

Dodala je kako je danas pokrenuta inicijativa da se uskoro održi zajednički sastanak inspektora zaštite prirode Srbije i Crne Gore i Hrvatske, te predstavnika carina jer, kako je rekla, "zajednički nam je interes zaštita prirode i zaštićenih vrsta životinja koje se nažalost sve češće pokušavaju prokrijumčariti preko granice".

Viši inspektor zaštite prirode Ministarstva kulture Željko Vuković u suradnji s carinskim djelatnicima zaplijenio je 504 kornjače čančare (Testida Hermanni) te ih prebacio u Državni azil za životinje u Ruščici, gdje su bile do danas. Vrijednost je zaplijenjenih kornjača oko dva milijuna kuna. Državljanin Srbije i Crne Gore, koji ih je pokušao ilegalno prenijeti preko graničnog prijelaza Bajakovo, kažnjen je s 20 tisuća kuna, a protiv njega su djelatnici Policijske postaje Otok kod Vinkovaca podnijeli i kaznenu prijavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙