FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Generalturist: 15 posto bolja prodaja ljeta na Jadranu

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebačka putnička agencijaGeneralturist trenutno bilježi 15 posto bolju prodaju ljetniharanžmana na Jadranu domaćim turistima i 20 posto više stranih gostijuna svojim programima u Hrvatskoj nego u isto vrijeme lani.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebačka putnička agencija Generalturist trenutno bilježi 15 posto bolju prodaju ljetnih aranžmana na Jadranu domaćim turistima i 20 posto više stranih gostiju na svojim programima u Hrvatskoj nego u isto vrijeme lani.

Domaći putnici najviše za ljeto, kako je na današnjem susretu s novinarima kazala glasnogovornica Generalturista Maja Weber, traže Dubrovnik, Hvar i Makarsku, koji su već sada za srpanj i kolovoz gotovo rasprodani. Ta mjesta, kaže, najvjerojatnije neće ni osjetiti tzv. sezonske rupe (koje se očekuju u lipnju i do sredine srpnja), za razliku od mnogih drugih jadranskih ljetovališta. Najveće "rupe" mogli bi imati otoci Cres i Pag te veći dio Istre, osim primjerice Rovinja. Nešto bolje ljetne rezultate, zbog već sada dobre domaće potražnje, mogli bi imati Rab, Šibenik, Supetar te Opatija i Poreč.

Dalmacije je ove godine, dodaje Weber, općenito traženija nego primjerice Istra i Kvarner, što tumače ne samo novim autocestama kojima je Dalmacija postala dostupnije, nego i ipak nešto nižim cijenama nego na sjevernom Jadranu.

Ove godine je zamjetno i čekanje tzv. last minute ponuda, kada su aranžmani povoljniji i do 30 posto. To je još prisutnije kod putovanja u mediteranske zemlje, poput Tunisa, Turske, Grčke i Egipta, gdje se sedmodnevni aranžmani s avionom i polupansionom tijekom lipnja i u srpnju nude od 200 eura.

Takva putovanjma su nerijetko i do 50 posto povoljnija nego ona na Jadranu.

U vezi stranih gostiju u Hrvatskoj je cijele predsezone, a tako će se sudeći po bookingu i prodaji nastaviti i u glavnoj i posezoni, najviše Francuza, Britanaca, Skandinavaca i Nijemaca. A u lipnju će, posredstvom Generalturista, na ture po Hrvatskoj doći i više od 500 japanskih turista, rečeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙