FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski vozač kamiona u Iraku naišao na minu, ali je živ

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski vozač kamiona Jozo Konjevodu petak ujutro naišao je na minu u blizini Bagdada, pri čemu je vozilouništeno, ali je on ostao živ i možda čak neozlijeđen, izjavio je upetak za Hinu Ante Konjevod, vlasnik tvrtke za koju je vozio njegovrođak Jozo Konjevod.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski vozač kamiona Jozo Konjevod u petak ujutro naišao je na minu u blizini Bagdada, pri čemu je vozilo uništeno, ali je on ostao živ i možda čak neozlijeđen, izjavio je u petak za Hinu Ante Konjevod, vlasnik tvrtke za koju je vozio njegov rođak Jozo Konjevod.

"Naletio je na minu, ali je živ i zdrav, samo je vozilo potpuno uništeno", rekao je Ante Konjevod u telefonskom razgovoru za Hinu.

"Nazvao me noćas odmah nakon što se to dogodilo. Bio je sav u šoku, rekao da je naišao na minu, da je kamion uništen, ali da je on dobro. Veza se potom prekinula i poslije ga više nisam čuo", rekao je Ante Konjevod, dodajući kako vjeruje da Jozo nije ozlijeđen, a svakako ne teže.

Objasnio je kako je Jozo vozio u konvoju prema američkoj bazi Abu Ghraib, u kojoj se nalazi i zloglasni zatvor, i da s njim nije bilo drugih Hrvata, ali da su, prema riječima hrvatskog vozača, "možda ranjena dva Amerikanca".

Ante Konjevod je tijekom dana telefonom dobio potvrdu i od agencije za koju voze njegovi vozači i od američkih snaga da je njegov kamion doista naišao na minu, ali mu je rečeno kako se ne zna gdje su vozač i kamion.

"Iz nekih naših izvora doznali smo da je Jozo u nekoj od američkih baza u tom području, ali to još nije provjereno", rekao je vlasnik tvrtke, rekavši kako je u kontaktu i s Amerikancima i s hrvatskim ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) te da očekuje nove informacije.

Jozo Konjevod (35) je, prema njegovim riječima, iskusan vozač, kojem je ovo treći boravak u Iraku, pa dobro poznaje i ceste i ukupnu situaciju, a govori i engleski.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je kako je "zaprimilo informaciju da je u napadu u blizini Bagdada navodno ozlijeđen hrvatski vozač kamiona".

"MVPEI je diplomatskim putem kontaktiralo veleposlanstvo SAD u Zagrebu i zamolilo njihovu pomoć u provjeri dobivenih i prikupljanju daljnjih informacija", po čijem će primitku "odmah obavijestiti javnost", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙