FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u utorak akcija "Dan ljubaznosti u prometu"

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Odjel za sigurnost cestovnog prometazagrebačke policije i ove će godine, po deveti put, organiziratiakciju "Dan ljubaznosti u prometu" koja će se, u cilju poticanjatolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, provoditi u utorak, 31.svibnja, od 10 do 14 sati.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Odjel za sigurnost cestovnog prometa zagrebačke policije i ove će godine, po deveti put, organizirati akciju "Dan ljubaznosti u prometu" koja će se, u cilju poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, provoditi u utorak, 31. svibnja, od 10 do 14 sati.

Zagrebačka policija danas je priopćila da se akcija provodi u povodu dana Grada Zagreba i u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, a njom se želi potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu cestu. Ta gesta, napominju u policiji, ima značenje "ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu".

Pješake se, pak, želi potaknuti da se vozačima zahvale naklonom glave ili se osmjehnu.

Krajnji cilj akcije, ističu zagrebački prometnici, je osjećati se sigurnije i ugodnije u gradu, te da takvo kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom zagrebačke svakidašnjice.

U akciju će biti uključeno osamdesetak pripadnika Prometne jedinice mladeži i učenika Škole za cestovni promet koji će na tridesetak pješačkih prijelaza nadzirati poštivanje prednosti pješaka.

Policija podsjeća da je tijekom prošlogodišnje akcije od ukupno 16.240 evidentiranih vozača njih 7.161 ili 44 posto propustilo pješake, što je u odnosu na godinu ranije povećanje broja savjesnih vozača za oko 4,5 posto.

Biti evidentiran kao savjesni vozač znači i sudjelovati u nagradnoj igri, jer će se na osnovu registarskih oznaka 'izvući' deset vozača kojima će Turistička zajednica i AMK Siget 14. lipnja uručiti nagrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙