FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Povučena Interpolova tjeralica za Mirjanom Marković

BEOGRAD,31. svibnja(Hina) - Tjeralica za Mirjanom Marković, suprugomhaaškog optuženika Slobodana Miloševića, stavljena je izvan snage nazahtjev njezina branitelja, koji je dao obećanje da će se ona odazvatipozivu suda i pojaviti na glavnoj raspravi zakazanoj za rujan, reklaje u utorak Radiju B92 glasnogovornica Okružnog suda u Beogradu IvanaRamić.
BEOGRAD,31. svibnja(Hina) - Tjeralica za Mirjanom Marković, suprugom haaškog optuženika Slobodana Miloševića, stavljena je izvan snage na zahtjev njezina branitelja, koji je dao obećanje da će se ona odazvati pozivu suda i pojaviti na glavnoj raspravi zakazanoj za rujan, rekla je u utorak Radiju B92 glasnogovornica Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić.

Tjeralica za Mirjanom Marković povučena je, kako je kazala Ramić, po nalogu nadležnog suda, koji je o tome obavijestio Nacionalni ured Interpola u Beogradu.

Mirjana Marković optužena je u zemlji da je posredovala u nezakonitom dodjeljivanju stanova iz fonda Vlade Srbije, među ostalima i dadilji svoga unuka Marka Miloševića, ali je zemlju napustila u veljači 2003. godine, neposredno prije nego što je taj postupak počeo.

U međuvremenu, MUP Srbije je sumnjičio Mirjanu Marković za umiješanost u ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, otetoga i ubijenoga u kolovozu 2000. godine, čije je tijelo nađeno zakopano na Fruškoj gori, u akciji "Sablja" provedenoj nakon atentata na premijera Zorana Đinđića u ožujku 2003. godine. MUP Srbije uputio je Mirjani Marković poziv da se vrati u zemlju, kako bi s njom bio obavljen informativni razgovor, a nakon što se ona nije odazvala tom pozivu, MUP Srbije za njom je raspisao tjeralicu.

Kako su od njezina napuštanja zemlje pisali srbijanski mediji, Mirjana Marković se navodno nalazi u Rusiji, kao i njen sin Marko Milošević, za kojim je i dalje na snazi Interpolova tjeralica, .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙