FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodjelom nagrada i priznanja završio 12. festival glumca

ILOK,23. svibnja 2005.(Hina) - Ovogodišnji, 12. festival glumca završioje večeras u Iloku svečanom dodjelom nagrada i priznanja, a najboljompredstavom u cjelini proglašena je predstava "Svoga tela gospodar"Slavka Kolara u izvedbi kazališta Komedija iz Zagreba.
ILOK,23. svibnja 2005.(Hina) - Ovogodišnji, 12. festival glumca završio je večeras u Iloku svečanom dodjelom nagrada i priznanja, a najboljom predstavom u cjelini proglašena je predstava "Svoga tela gospodar" Slavka Kolara u izvedbi kazališta Komedija iz Zagreba.

Festival, podnaslovljen i kao Festival monodrame i komorne scene, održavao se od 14. svibnja u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku, a u konkurenciji za nagrade bilo je 19 predstava iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije, koje je odabrala izbornica Anja Šovagović-Despot.

Ocjenjivački sud, u sastavu Boždarka Frait, Josip Bobi Marotti i Siniša Popović, odlučio je i da statue "Fabijan Šovagović" za najbolje ženske pripadnu Vanji Čirić za ulogu Rože u predstavi "Svoga tela gospodar" Kazališta Komedija i Anji Šovagović-Despot za ulogu Žene u predstavi "Prije sna" Lade Kaštelan zagrebačkog Kazališta Gavella iz Zagreba.

Statue "Fabijan Šovagović" za najbolje glumce na 12. Festivalu glumca dodijeljene su Draganu Despotu za ulogu Doktora u predstavi "Na rubu pameti" Miroslava Krleže Scene Strozzi zagrebačkog HNK, u suradnji s Maticom hrvatskom, te Drašku Zidaru za ulogu Eddya u predstavi "Gagarinov prečac" Gregorya Burkea, u izvedbi Kazališta Virovitica.

Nagrada "Ivo Fici" za najbolju mladu glumicu do 28 godina dodijeljena je Renati Sabljak za ulogu Marice u predstavi "Svoga tela gospodar" Kazališta Komedija i Male Do u "Čarobnoj fruli" Sunnya Suninskog Gradskog kazališta "Žar ptica" iz Zagreba.

U ime kolega glumaca, na gostoprimstvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom trajanja Festivala zahvalio se domaćin 12. festivala glumca, doajen hrvatskog glumišta Pero Kvrgić.

Nazočnima na svečanosti u Slovačkom domu obratili su se i predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) Goran Grgić i iločki gradonačelnik Zvonimr Dragun.

Festival je zatvorenim u ime pokrovitelja, Vukovarsko-srijemske županije proglasio župan Nikola Šafer.

Organizatori 12. Festivala glumca bili su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Koncertno kazališna agencija "Asser Savus" uz Vinkovaca.

Prema riječima izvršnog producenta 12. Festivala glumca Himze Nuhanovića, festivalske predstave u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku vidjelo je oko 12.000 gledatelja.

Uoči svečanosti dodjele nagrada i priznanja odigrana je predstava "Stilske vježbe" Raymonda Queneaua u izvedbi Teatra & TD iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙