FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Revija dokumentarnih filmova iz Domovinskog rata

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - U kinu "Zagreb" danas se održavarevija dokumentarnih filmova iz Domovinskog rata "Da se ne zaboravi" uorganizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata"Podravke" (UBIUDR), Hrvatske radio-televizije i Udruge braniteljaDomovinskog rata Ina-Naftaplina.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - U kinu "Zagreb" danas se održava revija dokumentarnih filmova iz Domovinskog rata "Da se ne zaboravi" u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravke" (UBIUDR), Hrvatske radio-televizije i Udruge branitelja Domovinskog rata Ina-Naftaplina.

Revija je svojevrsna zahvalnost svima koju su, s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom na čelu, izložili i založili svoje živote u temelj današnje Hrvatske, istaknuo je predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković.

Reviju je otvorio dokumentarac Obrada Kosovca "Dr. Franjo Tuđman - Prvi hrvatski predsjednik".

O uništavanju nekoliko stotina katoličkih crkava u tijeku Domovinskog rata govori film Miroslava Mikuljana "Crkve u plamenu", dok je njegov film "Moja tri pakla" istinita priča o liječnici, koja je u vrijeme najžešćeg rata prošla Mostar, Lipik i Pakrac.

Vladimir Fulgosi u filmu "Dr. Njavro u Vukovaru" zabilježio je vraćanje tog uglednog kirurga 2002. u Vukovar, te njegova sjećanja i susrete s prijateljima iz ratnih dana. Polusatni film Mladena Pavkovića "Za slobodnu Hrvatsku" tematizira stvaranje Hrvatske vojske, ulogu predsjednika Tuđmana te okupaciju Vukovara.

"Vojno-redarstvena akcija Oluja" Vladimira Tadeja opisuje tu 48-satnu hrvatsku vojnu operaciju koja je preko noći zbrisala tzv. srpsku krajinu.

Reviju prati i velik broj osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Zagreba i Zagrebačke županije, a za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙