FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lipanjske premijere u riječkom i osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - U nacionalnim kazališnim kućama -osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) te riječkom HNK-u Ivanapl. Zajca, u lipnju će premijerno biti izvedena jedna baletna te pojedna operna i dramska predstava.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - U nacionalnim kazališnim kućama - osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) te riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca, u lipnju će premijerno biti izvedena jedna baletna te po jedna operna i dramska predstava.

"Licitarsko srce" Krešimira Baranovića u režiji i koreografiji Svebora Sečaka, baletna je predstava koja će 23. lipnja premijerno biti izvedena u osječkom HNK-u.

Uz baletnu skupinu i soliste Vuka Ognjenovića (treći razred srednje Baletne škole u Zagrebu, stipendisti HNK u Osijeku) u predstavi će sudjelovati i učenici trećega razreda niže Baletne škole Franje Kuhača u Osijeku. Predstava će biti izvedena uz pratnju orkestra HNK u Osijeku.

"Licitarsko srce" djelo je napisano 1924., a najvažnija inspiracija stvaralaštva Krešimira Baranovića je glazbeni folklor Hrvatskog zagorja.

Drama HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci za 24. lipnja sprema praizvedbu "Marša/Pjesme nad pjesmama" Bernarda Mariea-Koltčsa, a predstava će biti izvedena u suradnji s Novim kazalištem iz Zagreba, te Festivalom Ex Ponto i Mini Teatrom iz Ljubljane.

Djelo je za premijeru u okviru Riječkih ljetnih noći, od 23. lipnja do 26. srpnja, režirao Ivica Buljan, a u predstavi nastupaju Ana Karić, Senka Bulić, Ditka Habel, Leonora Surian, Galiano Pahor, Damir Orlić, Tomislav Gotovac i drugi.

Tekst sačinjavaju dijalozi dvoje supružnika, bliskih biblijskom modelu i dvoje zaručnika koji označavaju njihovu suprotnost, odnosno svijet katastrofe.

U tom kazalištu 30. lipnja premijerno će biti izvedena opera Wolfganga Amadeusa Mozarta "Cose fan tutte" u redateljskoj obradi Krešimira Dolenčića i uz nastup Olge Kaminski, Kristine Kolar, Roberta Kolar, Tomislava Mužeka, Ingrid Haller i Giorgia Suriana.

Sljedeće godine obilježava se 250. obljetnica od Mozartova rođenja, a riječki HNK odlučio je među prvima proslaviti taj jubilej.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙